Posts Tagged ‘malaya coin’

Salam..

Terlalu sibuk dengan kerja di tapak bina dan sibuk dengan bisnes online dan Offline membataskan aku nak tulis kat sini , tapi untuk bulan nie masih belum ada lagi post aku so , kali  nie aku nak cerita sikit pasal item aku yg di listing di ebay. ITEM aku kali nie macam biasa ler ..kalau tak bukan duit lama aku dan setem aku tu ..

Duit lama nie masa aku dapat tu beli di internet gak le.. boleh tahan harganya. Duit nie duit dari Malaya juga le .. kira aku listing di ebay nie dlm 7 hari , harap ada le yang beli . so nak tau ker duit apa .. nanti aku letak pic dia kat bawah nie ..

Satu lagi masih duit Malaya juga yang aku listing . Harap2 ada yang bid. Kedua-dua nie agak sukar dicari sekarang nie. maybe rakan-rakan yg baca nie ada koleksi macam aku tapi lebih elok . So , simpan elok2 buat koleksi  :). nie aku snap masa listing utk tatapan korang.

Oklahitu sahaja untuk kali nie .esok kalau sempat aku akan snap untuk setem baru yang beli hari nie… pe pagi tadi.

Advertisements

 

According to recent publications, consumers spent more than $100 billion online at U.S. based e-commerce sites last year, which does not include online auction sites, travel spending, or corporate purchases. That’s a significant increase over last year – more than 20%. There has never been a better time to be on the receiving end of that spending pattern, and the market keeps improving.

Many people start an e-commerce site as their primary business. If you have a brick and mortar store where you sell products or simply operate a business from home, starting an e-commerce site can provide an additional sales channel for you.

Creating a Web site for the purpose of selling products or services online entails a large amount of research and planning. When you start an online business, forgetting one simple step can make the difference between success and failure.

Here are 8 steps to help you get started:

1. Create a business and marketing plan. Schedule a time to meet with your business partners or team members. Brainstorm together and lay out all of your plans in one document. This plan should incorporate all startup and recurring costs. Set up an overall expense budget and sales forecast. (more…)