Posts Tagged ‘EBAY’

Salam…

lama dah aku tak post kat sini , kali nie aku akan post pasal setem lama aku yg aku beli kat ebay tak salah 3 thn lepas . Kiranya aku buat pelaburan yang tepat le masa tu bila aku beli setem North borneo nie . Masa aku beli setem nie … memang agak murah . Selepas aku menjual balik kira boleh tahan .

nie pic setem yang aku jual .

Dan yg nie juga

Kalau aku boleh jual setem nie , aku rasa korang pun boleh jual gak . yg penting belajar psal setem dan tahu cam na nak pasarkan . Memang berbaloi .

Oleh itu setakat nie je untuk kali nie , esok der interview kerja pulak . doakan aku berjaya hendaknya ye 🙂  .

terima kasih kerana view, more info setem

Advertisements

Salam..

Sudah begitu lama aku tidak mencoretkan apa2 jua berita samada pasal ebay atau pasal duit lama di sini . Aku begitu sibuk dengan Projek aku yang masih berjalan di Perlis.Projek masih dalam pembinaan dan belum siap sepenuhnya. Aku rasa hujung tahun  nie baru boleh siap dan boleh diduduki.

Apapun sesetengah orang atau pengumpul duit lama atau baru pasti tidak jemu-jemu untuk mendapatkan duit lama samada duit kertas atau duit syiling. Untuk melengkapkan koleksi yang mereka belum ada. Terdapat juga yang mahu menjual koleksi masing-masing dalam harga yang tinggi.

(more…)

Listing Duit lama di ebay ( Sales)

Posted: December 9, 2009 in EBAY
Tags: , ,

Salam..

Masih ingat di last postting pasal aku der cerita pasal duit lama yang dilisting di ebay tu… kedua-dua tu ada sales nie saya paparkan yg sempat saya SS .

dan

Kedua-dua coin tu ternyata ada sales . Aku bukan bertujuan nak tunjuk hebat  ke apa ke. Tujuan aku nak yakinkan bahawa ternyata duit lama ada nilai yang tersendiri dan fikirkan lah kalau korang ada duit macam nie bukan 1 atau 2 tapi banyak dari aku .. mesti boleh menjana duit di ebay.

So, korang kena usahakan carik le duit-duit lama dan jual di ebay .. memang berbaloi.

Sampai itu jer utk kali nie … aku baru balik dari Penang. So mlm nie free so aku post hasil di ebay untuk tatapan korang  🙂

bella

Salam,

Rasa macan terlalu lama aku tak posting kat blog ni , di sebabkan aku baru abis dengan tender Ktu aku tu , dan bergelut dengan projek aku yang nampak macam deley semakin banyak. Sekarang nie masih dok delay la .. tapi nampak belum ada tanda akan memberi  impak yang baik untuk settle masalah yang ada. Aku harap bos aku akan selesaikan dalam sedikit masa lagi. Aku yakin bos aku akan dapat settle.

bella1

Berbalik ke apa yang aku nak cerita di sini  baru-baru nie aku ada buat kajian pasal keyword twilight (ramai yg dah tahu rasanya) dan banyak ebayer – ebayer guna Supplier Rahsia untuk dapatkan sales di ebay . tapi yang menjadi perhatian aku pasal ” Trading Card ” Twilight sama ada dari inkworks atau NECA.  Aku apa lagi terus membuat pembelian atau bid di ebay . Rupanya mahal juga tradign card twilight nie yer pasal ia hanya keluarkan 5000 keping di seluruh dunia. bayangkan harga dia boleh mencecah ribuan ringgit .

Trading card Edward Cullen khas iaitu dari Inkworks – peiceworks .. yang ada disertakan cebisan baju atau pakaian pelakon boleh cecah 1500 rm sekeping.. perhhhh. biar betul .. tapi memang susah nak daptkan ia kerana dalam 1 kotak trading card Twilight nie terdapat 24 pack . Dalam pack2 tu plak .. hanya 1 jer kad peiceworks .

Apa pun aku sempat membuat pelaburan pasal Trading card nie , aku rasa pelaburan nie berbaloi bilamana bila filem twilight akan di tayangkan tak lama lagi . kalau bukan masa New Moon atau Eclipse boleh jadi masa Breaking Down ker harga dia akan meningkat.

Nie aku sempat amik gambar trading2 card yang aku berjaya bid dan buy now di ebay , boleh tahan juga le harga dia ,

Apa pun aku rasa nie satu pelaburan yang menguntungkan. Apabila nanti ia pasti harganya meningkat berkali ganda.

itu sahaja utk kali nie …

salam ..

Salam ..

Lama gila aku tak post kat sini , lebih2 lagi dengan kesibukan aku dengan Projek-projek company tempat aku kerja. Minggu lepas aku ada Site Valuation dan nak settle kerja-kerja membaiki kecacatan di projek lama yang dah siap.

Tidak ketinggalan juga sibuk dengan biz Ebay aku . Bulan lepas alhamdulillah lebih 30 sales aku dapat ..walau pun tak banyak tapi masyuk juga kat acc paypal aku . Bulan Febuari nie setakat nie dah 17 sales tapi sale untuk dropshipper tu dah semakin kurang lebih banyak kepada barang fizikal. Aku kena buat kajian lagi untuk pasaran baru nampaknya. Itu menjadi keutamaan aku bulan nie .

Apa yang aku nak cerita walaupun aku lihat traffik ke blog aku nie banyak nak tau nilai duit lama . Boleh aku tolong kasik pendapat aku tentang nilai duit lama , tapi kenalah berformat , ada pic ka , ada tahun ke , senang la aku nak tolong kasik nilai duit tu . tidak ketinggalan juga pasal setem-setem malaya yang ada di tanya. cuma aku tidak berapa suka cara tanya tu  contoh ” aku ada setem-setem lama yang bernilai , berminat sila e-mail aku “dan sebagainya.Itu cara yang salah .. nak promote boleh .. tapi mesti lah marketing kena betul .. kena ada sistem sikit.baru leh tarik pembeli. maybe diaorang tak tau caranya kot.

10dollar_n_borneo1

Apa pun apa yang aku nak cerita kat sini ialah Stem yang aku dah lama ingin miliki tapi hanya dapat tengok di ebay dan catalog sahaja iaitu setem “4 cents on 10 dollar North Borneo” bertarikh 1899 . ia bernilai dalam usd500.00. kalau tak ada 4 sen tu mau pi 1500 usd .nie aku scan untuk tatapan korang terutama peminat blog setem aku .. ada ka yang dok follow blog aku nie … harap ada ..la

(more…)

Salam..

Kepada semua yang melawati blog aku nie , mesti korang rasa aku asyik berceloteh hanya pasal ebay sahaja , tidak perkara yang lain . Ia semestinya kerana ia menjadi fokus utama aku dalam menjana wang di internet. Alhamdulillah setakat hari nie , ebay aku semakin berkembang dan aku berharap dan berdoa agar ia terus berkembang dan aku juga dengan semangat aku boleh membantu newbie-newbie yang berminat untuk memulakan bisnes di ebay.

Berbalik kepada perkara asal iaitu ” APA NEWBIE PATUT JUAL DI EBAY? . Ia menjadi satu persoalan dan perkara pokok kepada newbie ebay untuk bersama-sama berkecimpung dalam dunia EBAY sendiri. Cuba korang fikirkan dan lihat disekeliling , aku rasa banyak benda yang boleh di jual .Kenapa tak amik kesempatan untuk di jual di internet. Kalau tak tau korang leh cek di internet , macam cara ada. nie aku snap dari paypal aku untuk tatapan korang.

paypal2

Cara paling mantap untuk menjual di ebay , boleh mulakan melalui menjual dengan cara Dropshipper. Nak tau cam ner semua leh dpt dari teknik sifulan

Sampai jumpa lagi .

Salam …

Lama gila sejak aku tak post di blog, yang last aku post masa setem Dato’ Lat tu . Akhirnya dapat juga aku kumpulkan semua cop2 masa minggu setem di Berjaya Times Square ari tu . ia termasuk Pasport Lat atas pertolongan Ladyboss d i Forum Nogold dot com.Apa pun aku rasa nie kira last untuk tahun nie aku akan post . Tahun nie alhamdulillah perjuangan aku kat ebay dah menampakkan hasil. Kira kadang2 hari-hari aku ada sale di ebay.

Paling penting apa yang aku nak cerita kat sini pencapaian blog ammbiz wordpress dot com nie untuk keyword MALAYA SETEM No.1 Di GOOGLE. Pencapaian nie bukan sekelip mata, perlu masa dan minat yang lebih untuk letakkannya di atas. maybe tahun depan aku akan upgrade kan blog percuma nie kepada blog berbayar.mana tahu. Kita tengok tahun depan cam ner . di bawah nie
sempat aku snap atas keyword MALAYA SETEM no.1 dalam 94 ribu lebih.

google

Senambungan dari blog ini , yang paling penting ialah ia berpaut kepada website utama aku iaitu website e-commerce atau yang tak lain tak bukan AMMBIZ
. Di ammbiz lah segalanya bermula.. tak ku sangka selain aku menjual duit lama di ammbiz dot com aku dah mula menjual setem-setem malaya . Sambutannya amat menggalakkan terutama di luar negara.

Setem malaya , north borneo dan setem Sarawak mendapat permintaan yang tinggi dari pengumpul setem untuk melengkapkan koleksi mereka. Aku pun tak sangka aku dapat menjual setem di United Kingdom 7(tujuh) keping dalam hampir 100 pound atau convert to RM dalam RM500.00. Selain dari Adsense aku yang agak slow , jualan di ebay membantu aku terus menjana wang. harap ia akan terus berkembang utk tahun depan .

Perancangan untuk tahun depan masih belum terlintas lagi , aku rasa aku akan mula membuat senarai tak lama lagi. Masih banyak yang aku perlu belajar dan pertajamkan agar ia menjadi sempurna untuk tahun depan. ia masih lagi menjadi fokus aku tahun depan dalam ebay terutama minat aku dalam MALAYA SETEM .

Akhir kata untuk sekian kalinya aku menulis untuk tahun 2008 , agar tahun depan aku berdoa akan memberi aku rezeki yang lebih dalam mencari wang di internet.