Posts Tagged ‘DUIT LAMA’

Listing Duit lama di ebay ( Sales)

Posted: December 9, 2009 in EBAY
Tags: , ,

Salam..

Masih ingat di last postting pasal aku der cerita pasal duit lama yang dilisting di ebay tu… kedua-dua tu ada sales nie saya paparkan yg sempat saya SS .

dan

Kedua-dua coin tu ternyata ada sales . Aku bukan bertujuan nak tunjuk hebat  ke apa ke. Tujuan aku nak yakinkan bahawa ternyata duit lama ada nilai yang tersendiri dan fikirkan lah kalau korang ada duit macam nie bukan 1 atau 2 tapi banyak dari aku .. mesti boleh menjana duit di ebay.

So, korang kena usahakan carik le duit-duit lama dan jual di ebay .. memang berbaloi.

Sampai itu jer utk kali nie … aku baru balik dari Penang. So mlm nie free so aku post hasil di ebay untuk tatapan korang  🙂

Advertisements

Salam..

Terlalu sibuk dengan kerja di tapak bina dan sibuk dengan bisnes online dan Offline membataskan aku nak tulis kat sini , tapi untuk bulan nie masih belum ada lagi post aku so , kali  nie aku nak cerita sikit pasal item aku yg di listing di ebay. ITEM aku kali nie macam biasa ler ..kalau tak bukan duit lama aku dan setem aku tu ..

Duit lama nie masa aku dapat tu beli di internet gak le.. boleh tahan harganya. Duit nie duit dari Malaya juga le .. kira aku listing di ebay nie dlm 7 hari , harap ada le yang beli . so nak tau ker duit apa .. nanti aku letak pic dia kat bawah nie ..

Satu lagi masih duit Malaya juga yang aku listing . Harap2 ada yang bid. Kedua-dua nie agak sukar dicari sekarang nie. maybe rakan-rakan yg baca nie ada koleksi macam aku tapi lebih elok . So , simpan elok2 buat koleksi  :). nie aku snap masa listing utk tatapan korang.

Oklahitu sahaja untuk kali nie .esok kalau sempat aku akan snap untuk setem baru yang beli hari nie… pe pagi tadi.

Salam ,

Agak lama saya tidak melakarkan coretan disini , sibuk sedikit dengan tender-tender yang perlu disiapkan dlm bulan April nie . Dah hantar 2 tender pada 13/4/2008 masih ada 2 tender lagi yang belum disiapkan. tarikh pun dah dekat pada 29/4/2008.

Apa pun saya kita berbalik kepada bisnes internet . Semalam akhirnya saya dapat menjual buat sekian kalinya duit lama di EBAY. Antara duit yang saya jual ialah :-

Duit ingot atau Tampang dalam kurun ke-16  di bid oleh satu mamat di US.  

yg ke-2  coin portugese Melaka 20 pcs

dan

 

 

sa-puloh ringgit 1st series ..

Akhirnya dapat juga dijual di tempat lelongan EBAY. agak sibuk skg  sambung lagi di lain kali.