SETEM-DUIT.BLOGSPOT.COM

Posted: September 8, 2009 in 1
Tags:

Salam …

Di kesempatan nie … aku ingin menjemput ke blog free atau blogspot aku yg baru untuk  usya pasal jual & beli setem dan duit lama aku .. aku dari masa ke semasa akan menjual setem dan duit lama  aku kat saner  . Datang lah beramai – ramai ke blog aku tu … jemput2 .. 🙂  .. Klik jer  BID&SELL

sampai jumpa lagi

Advertisements

Salam,

Julung-julung kali buat aku di blog ini akan mengadakan Satu lelongan untuk SETEM MALAYA & NORTH BORNEO dari koleksi aku .. Term & condition dia senang jer . Syarat sape yang bid paling tinggi akan dikira pemenang.

1 dollar n.borneo

MALAYA 1947 NORTH BORNEO $1 Mint Never Hint

Start Bid : 9-Ogos -2009

Tamat Bid : 16 Ogos 2009 jam : 10.00 Malam

Harga permulaan Bid : RM 0.99

Cam ner nak Bid ?

Bidder hanya perlu post comment kat blog nie berapa yg nak bid .

So apa lagi mari beramai2 bid . peminat2 SETEM

* Harga SETEM tidak termasuk Shipping ( RM 3.00 jer)

bella

Salam,

Rasa macan terlalu lama aku tak posting kat blog ni , di sebabkan aku baru abis dengan tender Ktu aku tu , dan bergelut dengan projek aku yang nampak macam deley semakin banyak. Sekarang nie masih dok delay la .. tapi nampak belum ada tanda akan memberi  impak yang baik untuk settle masalah yang ada. Aku harap bos aku akan selesaikan dalam sedikit masa lagi. Aku yakin bos aku akan dapat settle.

bella1

Berbalik ke apa yang aku nak cerita di sini  baru-baru nie aku ada buat kajian pasal keyword twilight (ramai yg dah tahu rasanya) dan banyak ebayer – ebayer guna Supplier Rahsia untuk dapatkan sales di ebay . tapi yang menjadi perhatian aku pasal ” Trading Card ” Twilight sama ada dari inkworks atau NECA.  Aku apa lagi terus membuat pembelian atau bid di ebay . Rupanya mahal juga tradign card twilight nie yer pasal ia hanya keluarkan 5000 keping di seluruh dunia. bayangkan harga dia boleh mencecah ribuan ringgit .

Trading card Edward Cullen khas iaitu dari Inkworks – peiceworks .. yang ada disertakan cebisan baju atau pakaian pelakon boleh cecah 1500 rm sekeping.. perhhhh. biar betul .. tapi memang susah nak daptkan ia kerana dalam 1 kotak trading card Twilight nie terdapat 24 pack . Dalam pack2 tu plak .. hanya 1 jer kad peiceworks .

Apa pun aku sempat membuat pelaburan pasal Trading card nie , aku rasa pelaburan nie berbaloi bilamana bila filem twilight akan di tayangkan tak lama lagi . kalau bukan masa New Moon atau Eclipse boleh jadi masa Breaking Down ker harga dia akan meningkat.

Nie aku sempat amik gambar trading2 card yang aku berjaya bid dan buy now di ebay , boleh tahan juga le harga dia ,

Apa pun aku rasa nie satu pelaburan yang menguntungkan. Apabila nanti ia pasti harganya meningkat berkali ganda.

itu sahaja utk kali nie …

salam ..

Salam , 

Pasal tajuk post aku kali nie tentunya pasal  movie yang ditunggu oleh ramai peminat Transformers . Semalam sempat juga aku pi menonton wayang cerita nie . Aku rasa nie first time aku tengok ramai gile kat Alor Setar Mall yang dibawakan oleh bigcinemas . Orang berpusu-pusu nak tengok sambungan kisah transformers nie . Sampai jer aku pi amik booking tiket.. takut gak aku kalau tak booking mana tau habis. Nasib baik aku booking.. tiket tayangan pukul 6.00 ptg dah abis sejam yg lalu . 

Cerita dia memang gempak abis .. kepada yg suka pasal robot le .. memang lebih baik dari Transfomers 1 . Banyak aksi-aksi yg mendebarkan . Kira start movie jer  dah menarik dan pastu apa lagi perang jer …  best gila aku rasa ..  pastu plot2 ke plot dia .. dan tak sedar aku bila dah abis dah pukul 8.30 mlm .. betul ke nie ???? 

Huhuhu .. bukan nak promote .. tapi rugi kalau saper tak tengok cerita Transformers : Revenge of the Fallen nie .. nie aku letak link

KUALA LUMPUR 17 Jun – Pos Malaysia Berhad akan mengeluarkan koleksi setem dan sampul surat hari pertama bertemakan alam semula jadi esok. Ketua Unit Setem dan Filateli, Yasmin Ramli berkata, koleksi setem itu dikeluarkan untuk meningkatkan kesedaran dan pemahaman orang ramai tentang pentingnya alam semula jadi ini. ”Melalui setem ini, ia juga akan membantu kerajaan memperkukuhkan lagi usaha kempen terhadap alam semula jadi,” katanya. Beliau berkata demikian semasa sesi penerangan kepada media tentang koleksi setem dan sampul surat hari pertama di Pejabat Pos Besar di sini semalam.

Katanya, setem yang di keluarkan ini memaparkan tiga elemen alam semula jadi yang berbeza iaitu udara, air dan hutan. Setem yang dikeluarkan ini mempunyai tiga jenis jenama iaitu Clean Water, Go Green dan Fresh Air. “Clean Water ini bercirikan kehidupan laut, Clean Air menggambarkan udara, manakala Go Green menunjukkan hutan sebagai grafik setem. “Ketiga-tiga setem ini dijual dengan harga setiap helaian RM6 hingga RM10, manakala sekeping setem pula dalam dedominasi 30 sen dan 50 sen,” katanya. Tambahnya, sampul surat hari pertama pula berharga 30 sen setiap satu. Para pengumpul setem dan orang ramai yang berminat boleh mendapatkan setem-setem itu di pejabat pos seluruh negara. “Jumlah setem yang dikeluarkan sangat terhad yang mana Clean Water mengeluarkan 400,000 unit, manakala Go Green dan Fresh Air pula dengan jumlah 130,000,” katanya. Katanya lagi, pihaknya akan menjual 45,000 unit sampul surat hari pertama pada 18 Jun sahaja.

Read the rest of this entry »

Bank Negara Malaysia mengeluarkan tiga jenis duit syiling peringatan bersempena sambutan Ulang Tahun Ke-75 penubuhan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM). Duit syiling peringatan ini dilancarkan hari ini oleh DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj Ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al-Haj selaku Kapten Yang Dipertua Tentera Laut Diraja Malaysia, di Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia, Lumut, Perak.

Duit syiling peringatan ini sah diperlakukan dan mempunyai spesifikasi berikut:

1. Duit Syiling Peringatan Emas (pruf)
Duit syiling pruf ini diperbuat daripada logam emas dengan ketulenan 999.9 dan berat setiap keping ialah 7.96 gram. Nilai muka duit syiling ini ialah RM100 dan harga jualannya RM1,200 sekeping. Sebanyak 100 keping sahaja ditempa.

2. Duit Syiling Peringatan Perak (pruf)
Duit syiling pruf ini diperbuat daripada logam perak Sterling dengan ketulenan 92.5 dan berat setiap keping ialah 21.00 gram. Nilai muka duit syiling ini ialah RM10 dan harga jualannya RM150 sekeping. Sebanyak 300 keping sahaja ditempa.

3. Duit Syiling Peringatan Emas Nordic
Nilai muka duit syiling Emas Nordic ini ialah RM1 dan harga jualannya RM10 sekeping. Sebanyak 10,000 keping ditempa.

Kesemua duit syiling ini juga boleh didapati dalam set 3 dalam 1, dan set 2 dalam 1. Set 3 dalam 1 mengandungi duit syiling emas, perak dan emas Nordic pruf. Set ini dijual pada harga RM1,450 setiap set dan hanya terdapat 150 set sahaja. Set 2 dalam 1 pula mengandungi duit syiling perak dan emas Nordic pruf. Setiap set duit syiling ini dijual pada harga RM200 dan hanya terdapat 200 set sahaja. Butiran terperinci berkaitan spesifikasi kesemua duit syiling peringatan ini adalah seperti di Lampiran I.

Reka Bentuk Duit Syiling

Berikut ialah penerangan tentang reka bentuk duit syiling peringatan Ulang Tahun Ke-75 penubuhan TLDM:

Read the rest of this entry »

kedah

Salam ,

Lama gila aku tak post kat sini . banyak aku copy dan post jer pasal setemMalaysia jer. nie aku sempat scan setem Malaysia dan Malaya untuk korang download. Katalog nie ialah harga setem malaya dan malaysia yg aku rasa 2-3 tahun lepas la , tapi leh jadi panduan harga setem di pasaran untuk korang tau atau untuk dijual.

Ada lagi yang aku scan tapi aku tak sempat upload ke savefile lagi. Aku akan upload nanti. Apa lagi korang d/load la.. aku kasik FREE  jer kepada pengunjung setia aku  :). Oklah sampai jumpa lagi . Next post aku rasa aku akan cerita setem North Borneo 5 dollar dan 10 dollar yg baru aku menang bid di EBAY.

http://www.savefile.com/files/2082133

http://www.savefile.com/files/2082137

http://www.savefile.com/files/2082140

http://www.savefile.com/files/2082144

http://www.savefile.com/files/2082156

download la FREE jer  🙂