Malaya Setem- Stamp 10 Dollar North Borneo

Posted: February 18, 2009 in EBAY
Tags: , , , ,

Salam ..

Lama gila aku tak post kat sini , lebih2 lagi dengan kesibukan aku dengan Projek-projek company tempat aku kerja. Minggu lepas aku ada Site Valuation dan nak settle kerja-kerja membaiki kecacatan di projek lama yang dah siap.

Tidak ketinggalan juga sibuk dengan biz Ebay aku . Bulan lepas alhamdulillah lebih 30 sales aku dapat ..walau pun tak banyak tapi masyuk juga kat acc paypal aku . Bulan Febuari nie setakat nie dah 17 sales tapi sale untuk dropshipper tu dah semakin kurang lebih banyak kepada barang fizikal. Aku kena buat kajian lagi untuk pasaran baru nampaknya. Itu menjadi keutamaan aku bulan nie .

Apa yang aku nak cerita walaupun aku lihat traffik ke blog aku nie banyak nak tau nilai duit lama . Boleh aku tolong kasik pendapat aku tentang nilai duit lama , tapi kenalah berformat , ada pic ka , ada tahun ke , senang la aku nak tolong kasik nilai duit tu . tidak ketinggalan juga pasal setem-setem malaya yang ada di tanya. cuma aku tidak berapa suka cara tanya tu  contoh ” aku ada setem-setem lama yang bernilai , berminat sila e-mail aku “dan sebagainya.Itu cara yang salah .. nak promote boleh .. tapi mesti lah marketing kena betul .. kena ada sistem sikit.baru leh tarik pembeli. maybe diaorang tak tau caranya kot.

10dollar_n_borneo1

Apa pun apa yang aku nak cerita kat sini ialah Stem yang aku dah lama ingin miliki tapi hanya dapat tengok di ebay dan catalog sahaja iaitu setem “4 cents on 10 dollar North Borneo” bertarikh 1899 . ia bernilai dalam usd500.00. kalau tak ada 4 sen tu mau pi 1500 usd .nie aku scan untuk tatapan korang terutama peminat blog setem aku .. ada ka yang dok follow blog aku nie … harap ada ..la

ingot-10dollar

Selain itu aku nak cerita di sini .. selain daripada setem nie ada juga di hasilkan dalam bentuk”ingot” . tau apa itu “ingot”  ? Ingot nie adalah dalam bentuk silver atau kepingan silver dari serupa dalam bentuk setem. nie aku snap utk tatapan korang . Ingot nie dari 10 dollar North Borneo jugalah hak aku dapatkan bulan lepas masa aku beli di Uk bukan aku pi sana yer kat ebay UK jer hehehe . Kira koleksi setem aku yang RaRe la..

antar

Selepas aku bergelumbang ngan Dropshipper dan barang fizikal . aAku rasa menjual barang fizikal lebih memberi kepuasan , kalau tak percaya korang boleh tanya sifu @ otai ebay seperti Noorizam shah, Sifu-lan dan Shahraduan. kepuasan masa barang kita di bid di ebay dan masa penghantaran . nie aku snap hari nie aku hantar barang di Australia dan thailand dan satu barang aku nak hantar ke Spain.

Oklah sampai kat sini kot untuk kali ini apa pun yang penting dalam apajua bisnes internet fokus itu sangat penting .

salam dan jumpa lagi 🙂

Comments
  1. Mike says:

    Just passing by.Btw, you website have great content!

    ______________________________
    Don’t pay for your electricity any longer…
    Instead, the power company will pay YOU!

  2. papa top up says:

    salam pd pminat stem lama tu…..sy azman dari sabah…
    sy rasa sy ada STEM yg kmu nk tu…….
    kmu nk beli ka bro……
    0168356706…..AzmaN…
    SALAM…..

  3. roha abdullah says:

    saya ada setem-setem lama dari luar negara..berusia dalam linkungan 50-70 tahun.saya berminat mahu menjual setem-setem tersebut.jadi bagaimana cara-cara untuk menjualnya ?

    • ammbiz says:

      dapatkan katalog setem luar negara supaya dapat kenalpasti nilainya( lihat post2@ komen sebelum ini , saya ada tulis kat mana nak dapatkan). Jual setem-setem ini di ebay atau onlie auction yang ada . yang penting rajin mencari dan tidak putus asa .

  4. jazac says:

    saya ada setem sarawak lama yang 2 dollar punya.gambar setem tunjuk peta sarawak..

  5. sulaiman mahdi fletcher says:

    saya man..saya ada setem lama…dari luar negara..canada,australia,hongkong,indonesia,philinas,belgie,…sape berminat hendak beli…sila hubungi saya di no 0172511102

  6. sulaiman mahdi fletcher says:

    saya man..saya ada setem lama…dari luar negara….canada,australia,hongkong,indonesia,philinas,belgie….sape berminat hendak beli…sila hubungi saya di no 0172511102

  7. assalam…”
    kalau kamu mahu setem jenis borneo aku boleh bagi kalau anda mahu….”
    kalau kamu mahu tengok, kamu tengok di facebook aku (Faizal Kicie Wong)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s