Setahun perjuangan di Ebay

Posted: November 24, 2008 in EBAY
Tags: , , , ,

Salam ,

Aku kembai menulis di blog ini  pasai pagi-pagi nie  tak sibuk sangat selepas kelmarin aku dok atuq barang di Projek baru aku . Aku lupa bagitau yang aku @ company tempat aku kerja nie dapat lagi projek kat Uitm. Apa pun syukur la dlm dok nak gawat nie masih ada rezeki aku kat company nie , projek IPK tu pun ada lagi setahun.

Pasai tajuk kali ni , Setahun perjuangan di Ebay , aku kira agak bangga le pada diri aku🙂 walau pun tanpa sapa ajaq aku pasai Ebay nie  ce wah , puji diri sendiri plak … huhuhu .. maybe bagi org yg dah berjaya dan membuat ribu-ribu ringgit di Ebay seperti   sifu lan  kecik jer perkara nie  bag diaorang. Aku sebelum nie yang aku ada cerita di post2 yang lepas , aku bermula dengan langkah yg pertam dan langkah-demi langkah baru aku berjaya sikit membuat jualan di ebay. 

Banyak ringtangan sebenarnya walaubagaimanapun , kejayaan aku di ebay banyak terutama di ebay.com . Hanya baru-baru nie aku ada buat 1st time sale di ebay.co.uk. Betul lah kata pakar-pakar ebay bahawa tidak mengenal putus asa dan sentiasa fokus adalah resepi yang paling utama.Listing-listing barang di ebay amatlah penting bila kita tahu caranya.

Kejayaan aku yang amat kecil nie pemberi semangat kepada aku untuk teruskan perjuangan di ebay dan kat bawah nie aku snap duit paypal yang masyuk setahun lalu walau sikit🙂 .

paypal-1thn

* ada satu transaksi dari ebay.co.uk yang belum clear. 

 

Perkembangan terbaru ebay sekarang nie yang sedang gempak ialah e-book sifulan yang memang menjana wang dari ebay . Ia memberi pulangan yang lumayan dengan teknik yang hebat . Hampa leh dapat e-book kat sini .

Itu sahaja untuk buat masa ini . kalau korang rasa berminat nak belaja ke atau nak tanya soalan ke , jgn malu-malu , aku leh jawab apa yang aku tau .. sampai jumpa lagi di post yang baru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s