Setem , Ebay dan Review Blog

Posted: August 20, 2008 in Usahawan Internet
Tags: , , ,

Salam,

Hari nie aku der masa free sket tu aku posting kat sini , masih berlegar-legar pasal setem koleksi aku , aku baru jer terima setem Malaya kedah 1932 , gambar Tunku Sultan Kedah Sultan Abdul Hamid, kalau tak salah aku .. aku bid di ebay . Yang tak best nya org USA , Florida yang empunya setem nie , dia buat koleksi dan ia berada diluar negara . Harga bid boleh tahan mahal dia, setem tersebut bernilai $1 dan masih “never Hinged”. nie aku letak pic untuk pengunjung setia blog aku tengok .🙂

Satu lagi aku masih tunggu setem antik dari North Borneo dalam lingkungan tahun 1906 cam tu .. rasanya minggu depan sampai la tu .. setem nie dah dicop so ia salah satu setem yang aku minat untuk kumpul .. walaupun dah dicop ia masih bernilai tinggi .nie pic dia

Mesti ada yang ingat apa yang aku buat nie membuang masa saja, atau ada yang akan kata ” ceh abis masa sahaja , buat kerja tak faedah ” tapi yang hampa tak tau sejak aku aktif menjual di ebay nie , dah hampir RM 4,000.00 sudah terjual di ebay . Adakah ia membazir waktu sahaja .. Ternyata tidak Bukan?

Ok kita pi pasal review blog aku plak , sapa2 yang berminat untuk review blog aku nanti leh la komen di sini nanti dan buat review di blog masing-masing pasal blog aku nie , baik ker buruk ker tak kisah, yang pendik satu komen yang menarik dan ia pasti akan menang hadiah , apa hadiahnya ?

Pasal hadiah aku tak leh le bagi duit , tapi saya yang review blog aku nie (PR2) mesti yang minat setem pada pandangan aku so aku akan kasik setem dari koleksi aku yang antik juga. hadiah berupa:-

a)

5c Malaya 1910-1935

Ok kot hadiah cam nie , sape2 yg minat setem nie boleh mula buat review dan post kat komen link dia, review nie start ari nie sampai 1 sept 2008. Pemenang akan dihubungi melalui e-mail

Comments
  1. fikrie says:

    saya mempunyai koleksi coin dan setem lama yang berharga tinggi untuk dijual, duit di dalam dan juga luar negara, dan banyak lagi yang belum diketahui ramai..
    jika berminat sila call saya 0176271766..

    dan harga juga boleh dirunding..

    tq

  2. ammbiz says:

    fikrie ,

    saya rasa cara paling berkesan untuk promosi setem2 anda bukan dgn cara ini, perlu ada bukti , photo dan marketing yang betul.. kalau tidak memang tak terjual.

  3. soleh says:

    Salam,

    saya ada setem dari Hong Kong tapi tahun 2009, bernilai x kat Malaysia?

  4. azman bin mansor says:

    salam saya ada setem STATE OF NORTH BORNEO BRITISH PROTECTORATE

  5. asma says:

    Saya byk koleksi setem lama bagaimana kalau saya nak menjualnya! Tlg bg info kat saya 0164371610 tq

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s