Syed Ammar Faiz a.k.a Ammbiz

Posted: February 26, 2008 in apa aku tulis yek
Tags: , ,

Hari nie saya ingin cuba menulis secara ringkas bagaimana wujudnya ammbiz weblog,  saya seperti IM yang lain masih baru dalam internet ini terutama bagaimana menjana pendapatan . Selalu kita dengar otai2 dalam IM nie sudah menjana pendapatan beribu – ribu ringgit malah ada yang mencecah ratusan ribu dlm setahun seperti alang, saifulsham , shuth , zulsmartusaha dan yang lain yg saya tak sebutkan disini . Mereka ini bermula dari bawah , ada mula dari kosong dan dlm perjalanan mereka mencapai matlamat mereka ini berbagai onak duri tlah mereka tempuhi.Saya yang masih baru dalam IM nie merasakan  Otai2 Im nie telah membakar semangat saya untuk menjadi seorang yang berjaya seperti mereka. Berjaya membentuk satu komuniti internet sebenar.

Melalui Wangsiber.com  saya dapat belajar selok belok internet ini dari saya masih macam hilang pedoman di situlah tempat saya jatuh dan bangun .Walaupun saya sudah boleh sedikit2 memahami apa itu internet sekarang , dah ada blog sendiri, dah ada Ammbiz.com (shopping online ) sendiri , tapi saya rasa banyak benda yang perlu saya belajar , hanya partime dalam menjana pendapatan dalam internet nie  (bekerja sebagai Quantity Surveyor di salah sebuah company swasta ). contoh seperti marketing , cam ner nak promosi , SEO , Link , Killer Product ,dan banyak lagi la .. hehe rasa cam nak pecah kepala pun ada . Selepas hampir 2 tahun saya melalui hidup sebagai IM  nie , tahun nie saya perlu serius , perlu fokus (kata zulsmartusaha )🙂 , maybe dulu saya tak fokus dalam bidang IM nie , untuk matlamat saya 7 tahun dari skg saya melalui satu hidup yang bebas kewangan🙂

. ok. nanti saya sambung lagi penulisan saya yang tidak seberapa nie , masih coba-coba🙂 untuk menulis . “Setiap perubahan itu bermula dengan langkah pertama kan ” .   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s