Koleksi Setem Malaya

Posted: July 8, 2008 in 1
Tags: , , , ,

salam ..

Cukup lama aku tak menaip di sin , sibuk ngan aku nya website yang dah ada agak banyak . Dengan kesibukan kerja aku yg tak habis-habis (. biasa le kerja mana nak abis).

Dalam website aku tu ammbiz tu dah semakin baik dah ada pada muka hadapan google atas keyword “Malaya banknote”. Tapi masih perlu dibaiki . Pengunjung ” unique visitor” dlm 500-600 sehari . masih banyak yang perlu diperbaiki dan dengan PR2 yang masih baru , tak sampai setahun lagi website ini harap ia dapat menjana pendapatan dalam target aku pada tahun 2012.

Jualan di ammbiz dot com masih rendah , masih perlu diperbaiki walaupun ada jualan , dalam 8 bulan nie , nilai jualan tak sampai RM 2,000.00 . Keuntungan masih RM 1,000.00 ke bawah . perlu banyak letakkan barang di ammbiz yang bernilai tinggi.

Kepada yg ada setem malaya/north norneo dll tetapi tak tahu nak jual kat mana sila ke Fan page saya di sana. Join group dan saya akan approve kan . just click  $$ Jual-beli Stamps $$


About these ads
Comments
  1. Iqbal Hafeez says:

    Salam.. Aku ader byk koleksi setem malaya… Yg paling tinggi nilai aku rase setem kemerdekaan malaya 1957 (kaler coklat,Tunku Abdul Rahman ngah angkat tgn)… Setem nih aku penah tgk masuk ruangan dlm paper Berita Harian… Nilai lebih dr $2k… Tp aku xbace abis pon… Then ade lg 2 setem merdeka PAHANG & KELANTAN… (dua2 kaler coklat gak, ade gambar kerbau)… yg tuh aku xtaw a nilai dier brape… Setem2 malaya lain yg harga 1sen belambak raser nyer aku ader… termasuk satu setem lamer banguan parlimen…. Yg aku nak taw skang nih dekat mane aku nak taw nilai sebenar setem2 nih & kat siapa aku nak jual dgn secure…?

    p/s: Aku ader gak duit note $10 kaler merah zaman gabenor Ismail Ali…. Ade value ke haa..?

  2. ammbiz says:

    Salam iqbal ,

    Bagus awak ada koleksi setem malaya yang banyak.. Sebenarnya setem malaya nie ada nilai yang tinggi. Kita boleh tahu nilai nya dengan melihat di buku atau katalog keluaran Steven tan 2007 , dalam tu ada nilai setem yang awak punya. Saya ada buku tu , nanti saya check untuk awak setem yang awak nyatakan kat sini .

    Katalog itu menyatakan dengan jelas nilai setem malaya hingga 2006. Sama ada di cop atau tak dicop , ia mempunyai nilai atau harga tersendiri. lagi lama atau tahun keluaran setem itu lagi bernilai.

    • damhari says:

      salamm.. sy nak tanye. buku katalog stap tu beli kat mana ehh. sy ade stap malaya banyak dengan stap luar negara. paling lama sy ade keluaran 1910 stap nederland-hindi, tapi tak tau nak tengok nilainye dari mana. ke boleh tolong cek kan sy punye stem. :D

  3. Iqbal Hafeez says:

    Oooo… ye ke… mmg ade ke buku utk harga2 setem sume tuh… Bagus jugak.. Bley jugak nak taw value setem tuh…. Setem2 saye sume in good condition… ader cop sume tuh xperasan la plak… knape, value bley jd beza ker kalo ader cop tuh…

  4. ammbiz says:

    sesetengah setem tu kalau ada cop lebih berharga , ada juga yang ta kcop lebih berharga . ia ikut jenis setem la .. bagus … jaga elok2 setem tu … yg last saya jual setem melalui ebay ia dah di hantar ke UK ..minggu lepas.sekeping harga dekat RM 100.00 gak le :)

  5. Azri says:

    as’kum… saudara amm, saya nk tnya ni… bleh x tlg check nilai setem saya ni…
    1- Setem Malaya 4sen (selangor) kaler coklat ada gambar kerbau..
    2- Setem Malaya 5sen (penang) kaler merah ada gambar masjid…

    trima kasih…

  6. Acik says:

    Acik ada jugak koleksi setem malaya tp tak tau lah nilai die berapa…..
    Acik tak kisah sangat ada oran nak beli atau nak tukar….kalau acik ade setem yang sama lebih dari 2 keping, acik sudi bertukar dengan sesiapa pun asalkan setem yang ditukar bersesuaian dengan setem acik….belum terfikir lagi nak meniaga setem-setem nih. sekadar nak berkongsi minat dgn kawan….kalau nak tengok setem2 malaya acik, bolehlah lawati blog acik yang acik link kan.

  7. atoy says:

    Saya pun ada mcm stamp kat atas

  8. ummi mieyra says:

    lau na jual setem lame kt mane?

  9. cikgu mohd narizi says:

    saya ada setem puteri diana dan petera charles….perkahwinan tahun 1981…agak2 berapa nilai kalau nak jual?

  10. damhari says:

    stem yg macam kat atas tu sy ade banyak. tp sy tak tau nak tengok nilai dari mana.? sy ade stam luar negeri paling lama keluaran 1910 kalo tak salah, stam nederland-hindi, tp sy tak tau nak tengok dari mana nilainya. ade sape boleh tolong tengokkan nilai dari stem tu.. :)

  11. chie says:

    siapa nak bli stem lama .sila hubungi saya 0198236448.ada stem malaya,penny red dsb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s